Huawei'den Londra'ya 5G mesajı: Sizinle büyüdük, bize güvenin

Huawei'den Londra'ya 5G mesajı: Sizinle büyüdük, bize güvenin

Çinli Huawei, İngiltere'nin 5G altyapısının inşasındaki rolünü kaybetmemek için 'güven taahhüt eden' açıklamada bulundu.

Pazartesi günü halka ilişkiler kampanyası başlatarak hükümeti ikna etmeye çalışan Çinli teknoloji devi Huawei, İngiliz hükümetine hitaben açık bir mektup kaleme aldı.

Başkan yardımcısı Victor Zhang imzalı mektupta, "Huawei İngiltere'de büyüdü. 20 yıldır oradayız ve her gün kullandığımız 3G ve 4G ağlarının da önemli bir parçası olduk" ifadeleri yer aldı.

Gazetelerin reklam sütunlarında yayınlanan açık mektupta, "Ağ operatörünüz için en iyi ekipmanlarımızla çalışmaya her zaman olduğu gibi kendimizi adadığımızı bilmenizi isteriz" denildi.

İngiltere ile Huawei arasında kırılgan iş birliği

Pekin adına casusluk yaptığı ithamları ve suçlamaları yönelten ABD'nin baskıları, Huawei ile İngiltere arasındaki 5G anlaşmasına olumsuz yansımıştı. Londra hükümeti, ocak ayında 'yüksek riskli şirketlerden beşinci nesil ağların hassas ana parçalarının tedarik edilmemesi' yönünde karar alarak, Çinli şirketin projedeki rolünü kısıtlamaya gitmişti.

Covid-19 salgını ile Çin ve Batı arasında tekrar soğuk rüzgarlar esmeye başladı. ABD'nin tepkisine rağmen Huawei ile çalışmaya sınırlı da olsa devam edeceğini duyuran İngiltere'nin, 2023 yılına kadar 5G ile ilgili tüm Çin bağlantılarını koparmayı hedeflediği öne sürüldü. İddialara göre Başbakan Boris Johnson, geçtiğimiz ay '3 yıl içinde tüm Çin kaynaklı iş birliğini sonlandıracak' bir planın hazırlanması için talimat verdi.

Washington yönetimi, Huawei'nin Pekin için istihbarat topladığını iddia ederek diğer ülkelerden Çinli firmayla çalışmamasını istiyor. Uzun zamandır 5G konusunda özellikle Avrupa'daki müttefikleriyle kendi ağlarını geliştirme çağrısında bulunan ABD yönetimi, Huawei şirketinin 5G ağlarının dışında tutulması için baskı yapıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.