HÜDA PAR Cumhur İttifakı'na mı katılıyor?

HÜDA PAR Cumhur İttifakı'na mı katılıyor?

Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'na katılabileceği belirtildi.

Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu, Büyük Birlik Partisi’nin de (BBP) destek verdiği Cumhur İttifakı'na katılabileceği belirtildi.

DW Türkçe’nin haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 13 ve 29 Aralık’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerinde HÜDA PAR’ın ittifaka katılmasını konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, iki gün önce AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la bir araya gelerek seçim iş birliğini ve muhtemel ittifakı görüşmüştü.

Diken'in aktardığı habere göre Yapıcıoğlu, “Görüşmelerimiz sürecek. Biraz daha sabretmeniz gerekecek. Konular netleşince, mevzular inşallah sizler aracılığıyla kamuoyuyla da paylaşılacaktır. Birkaç başlığımız vardı. Evet, konuştuk. Seçimler de bu başlıklardan bir tanesiydi” demişti.

DW Türkçe’ye konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan’sa henüz kesinleşen bir şeyin olmadığını belirterek şunları söyledi: “Seçim başlığını AK Parti ile konuşuyoruz. Sonuç itibariyle tüm başlıkları konuşuyoruz. Nasıl bir sonuç çıkacak genel başkanımız açıklama yapacaktır.”

HÜDA PAR’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde 2018’de olduğu gibi Erdoğan’ı destekleyeceği düşünülüyor. HÜDA PAR’ın parti logosuyla seçime girmeyip AK Parti listelerinden Diyarbakır ve Batman illerinde iki ya da üç ismi aday göstereceği de iddialar arasında.

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum