HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Uygun teklif gelirse bir ittifakta yer alabiliriz

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Uygun teklif gelirse bir ittifakta yer alabiliriz

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Baraj bize göre 0 olmalıdır. Çünkü mevcut sistem partileri ittifak yapmaya zorluyor. İlkelerimize uygun bir teklif gelirse partimizin ilgili kurullarında konuşup bir ittifaka katılabiliriz” d

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Baraj bize göre 0 olmalıdır. Çünkü mevcut sistem partileri ittifak yapmaya zorluyor. İlkelerimize uygun bir teklif gelirse partimizin ilgili kurullarında konuşup bir ittifaka katılabiliriz” dedi.

Diyarbakır’da basın toplantısı düzenleyen Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önce gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İlkelere uygun bir teklif ile bir ittifaka katılabiliriz"

Yapıcıoğlu, iktidarın 2 Eylül darbesinin ürünü olan yüzde 10’luk seçim barajını yüzde 7’ye düşürmek için Meclis’e getirdiğini ifade ederek, “Mevcut sistem ile seçim barajının bir anlamı kalmamıştır. İttifaklar nedeniyle seçim barajı 0 olmalıdır. Parti olarak ilkelerimize uygun bir teklif gelirse partimizin ilgili kurullarında konuyu konuşup bir ittifaka katılabiliriz. Ama ne pahasına olursa olsun bir ittifakta yer alacağız gibi bir durumumuz söz konusu değildir” diye konuştu.

Geçim sıkıntısının had safhada olduğunu, iktidarın buna bir an önce çözüm bulması gerektiğini, yakın gelecekte temel gıda maddelerinde artışların söz konusu olabileceğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Gıda da kendi kendine yetebilen ülke olmak için bütün gayret sarf edilmelidir. Çiftçi toprağını ekmekten korkar hale gelmiştir. Hükümet, bütün çiftçilerin ürettiğini çiftçiye kar kalacak şekilde alma garantisi vermelidir. Tarımsal üretimde kullanılan girdilerden alınan vergiler sıfırlanmalıdır” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Ukrayna’daki savaşın Müslüman ülkelerin savaşı olmadığını, Rusya’nın 10 yılda bir, bir yerlere saldırdığını ve aynısının Amerika tarafından da yapıldığını ifade ederek, “Olan, savaşı istemeyen halklara oluyor. Medyada hem Rusya hem Ukrayna’nın yanında yabancı savaşçıların savaştığı ya da savaşacağı belirtiliyor. Buradan Müslüman ülkelere çağrıda bulunuyorum: Bu savaş bizim savaşımız değil, savaşçıların gidip oraya savaşmalarına ülkeleri yönetenlerin engel olmasını istiyoruz” diye devam etti.

Kaynak: Medyascope, Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum