HÜDA PAR: Verilen hapis cezaları FETÖ kumpası

HÜDA PAR: Verilen hapis cezaları FETÖ kumpası

HÜDA PAR'ın bazı yöneticilerine verilen hapis cezaları birçok kişinin tepkisi çekti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Bahattin Temel ve Sait Şahin ile partiye yakınlığıyla bilinen Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin'in 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası aldıklarını belirten dava avukatı Hasan Bozdaş, "FETÖ yargısının tertiplemiş olduğu kumpas ve sahte delillerle, İslami Sivil Toplum Kuruluşları ile farklı camiaların hedef alındığı bilinmesine ve delillendirilmesine rağmen kumpasa uğrayan kişilerin yeniden ceza almalarının çok düşündürücü olduğunu" söyledi.

17 Ocak 2011'de "Hizbullah üye ve yöneticisi" oldukları iddiasıyla gözaltına alınan; Mehmet Bahattin Temel, Sait Şahin ve Fikret Gültekin'e örgüt yöneticiliğinden 12'şer yıl, 6'şar ay ceza verilmiş, dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. Dosyayı yeniden gören yerel mahkeme sanıklara "örgüt üyeliğinden" 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası vermişti.

Dava avukatlarının dosyayı temyiz etmesinden sonra, Yargıtay 11 kişi hakkında beraat kararı verirken, 3 kişi hakkında ise "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla 6'şar yıl 3'er ay hapse mahkûm etti.

Dava avukatı Bozdaş, bugün İstanbul Anadolu 11'inci Ceza Ağır Mahkemesi tarafından Mehmet Bahattin Temel, Sait Şahin ve Fikret Gültekin'in "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla 6'şar yıl 3' er ay hapse mahkûm edildiğini söyledi.

"2011 yılında FETÖ yargısının bir kumpası sonucu bu davanın hazırlatıldığına" dikkat çeken Bozdaş, “FETÖ tarafından İstanbul Mustazaf-Der ve onunla beraber diğer sivil toplum kuruşu yöneticisi ve üyesi kişilere yönelik soruşturma başlatılmış ve mahkûmiyet kararları verilmişti. Kanun yolu aşamaları sonrasında dosya Yargıtay'dan bozulup geri döndü. Yargıtay ilamına göre, Bahattin Temel, Sait Şahin, Fikret Gültekin haricindeki diğer sanıkların beraat etmesi gerektiği, M. Bahattin Temel, Sait Şahin ve Fikret Gültekin'in ise suç vasfında yanılgıya düşerek 'terör örgütü yöneticiliği' değil, 'terör örgütü üyeliği'nden ceza almaları gerektiği ifade edildi. Bu üç kişi bugün ‘terör örgütü' üyeliğinden ceza aldı. FETÖ'nün başlatmış olduğu bir kumpas ve sahte delillerle diğer İslami sivil toplum kuruluşları ve Müslüman camiaları hedef aldığı bilinmesine rağmen bu kişilerin ceza alması çok düşündürücüdür” dedi.

Kaynak: İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.