Hudeyde'de ateşkes yarın başlayacak

Hudeyde'de ateşkes yarın başlayacak

Birleşmiş Milletler, Yemen'in kritik öneme sahip liman şehri Hudeyde'de ateşkesin yarından itibaren başlayacağını ve çatışmaların sonlandırılacağını duyurdu.

Birleşmiş Milletler, Yemen'de 2015'ten bu yana devam eden iç savaşta son dönemde en büyük çatışmaların yaşandığı liman kenti Hudeyde'deki ateşkesin Salı gününden itibaren geçerli olacağını açıkladı.

İsminin gizli kalması koşulu ile konuşan Birleşmiş Milletler yetkilisi, geçen hafta Perşembe günü İsveç'teki görüşmelerde alınan ateşkes kararı sonrası tarafların silahları susturacağını belirtti.

Çatışmaların Pazartesi gününü Salı'ya bağlayan gece yarısından önce sonlandırılmasının "operasyonel gerekçeler" ile gerçekleşmediğini belirten yetkili, Suudi Arabistan destekli merkezi yönetim ile İran destekli Şii Husiler arasındaki ateşkesin, taraflardan temsilcilerin de katıldığı BM güdümünde bir komite tarafından gözlemleneceğini açıkladı.

Yetkili, komitenin ateşkesin fiilen devreye girmesinden itibaren çalışmaya başlamasını umduklarını söyledi.

Yemen merkezi hükümetini barış görüşmelerinde temsil eden delegasyonun başındaki Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani de Pazar günü devlet televizyonunda bir açıklama yaparak ateşkesin söz konusu gece yarısından itibaren geçerli olacağını doğruladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.