Hükümetin kapalı kalmasının ABD'ye maliyeti 6 milyar dolar

Hükümetin kapalı kalmasının ABD'ye maliyeti 6 milyar dolar

Meksika duvarı krizi sebebiyle ABD'de federal hükümetin 35 gün kısmen kapalı olmasının ülkeye maliyetinin 6 milyar dolar olduğu bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde federal hükümetin 35 gündür kısmen kapalı olmasının ülke ekonomisine zararı 6 milyar dolar oldu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's federal hükümetin bazı bölümlerinin kapalı kalmasının, ABD için en az 6 milyar dolarlık maliyeti olduğunu bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, göçmenlerin geçişini engellemek için Meksika sınırına yapılacak duvara 5,7 milyar dolarlık ek bütçe istemişti.

Kamu çalışanlarının maaşlarını alamadıkları için harcamalarını kısmaları, turizm sektörünün kamuya ait parklar, sahiller ve müzelerin kapanmasından aldığı darbe, ABD borsalarının ve yatırımların sarsılan güvenle gerilemesi, hükümetin kapanması nedeniyle yaşanan olumsuzlukların başında geliyor. Hükümetin kısmen kapalı olduğu dönemde 800 bin çalışan maaş alamadı.

Federal hükümetin 'kapanması' ne anlama geliyor?

Trump'ın, Meksika sınırına inşa etmek istediği duvara Kongre'den 5,7 milyar dolarlık ek ödenek talebine Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Demokratlar onay vermedi. Bunun üzerine federal hizmetler 22 Aralık'tan bu yana durduruldu ve hükümet kısmen kapandı.

Amerikan kanunlarına göre, Kongre 1 Ekim'de başlayıp, 30 Eylül'de sona eren mali yıl için kalıcı bütçeyi onaylamazsa geçici bütçelerle aranın kapatılması gerekiyor.

Geçici bütçenin de onaylanamadığı dönemlerde harcama yetkisini kaybeden federal kurumlar geçici olarak faaliyetlerini durduruyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.