Hulusi Akar: TSK Gücünü Kaybetmediğini Gösterdi

Hulusi Akar: TSK Gücünü Kaybetmediğini Gösterdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cerablus harekatıyla ilgili "TSK gücünden hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi" dedi.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı operasyonu devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede, teröristlere ait olduğu belirlenen 20 hedefin Fırtına obüsleriyle 61 atış yapılarak tam isabetle vurulduğu bildirildi. Açıklamada, "Sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösteriliyor" denildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, harekatla ilgili "TSK gücünden hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi" dedi.

‘TSK HAİNLER TEMİZLENDİKÇE DAHA DA GÜÇLÜ OLACAĞINI GÖSTERMEKTE'

"Menfur girişimden sadece günler sonra, hudutlarımızın ve komşu ülke insanlarıyla birlikte milletimizin güvenlik ve huzuru için hayati önemi haiz 'Fırat Kalkanı Harekatı'nı icra eden, aynı anda gemilerimizle mavi vatanı savunan ve uçaklarımız ile gök kubbeye Cumhuriyetimizin imzasını atan Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünden hiçbir şey kaybetmediğini, içinden hainler temizlendikçe daha da güçlü olacağını göstermektedir. Bilindiği üzere bu menfur hadiseye alanda ve yargıda tereddütsüz bir şekilde verilen cevap, hain birtakım emeller besleyenler için bir ibret vesilesi olarak tarihteki yerini alacaktır."

‘ASLA TAVİZ VERİLEMEZ'

"Ordumuzun teşkilat ve faaliyetlerinde, yasal hiyerarşi dışında hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz. Dün ve bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin herkes tarafından bilinen en önemli vasfı disiplinidir. Bunun da temeli, ruhu 'mutlak itaat'tir. Bundan asla taviz verilemez. Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir yasadışı yapı ve oluşuma geçit vermeden; ordu-millet bütünlüğü içinde sadece yüce milletimizin sevgisinden, güveninden ve yasalardan aldığı güç ile ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi varlık gayesi saymaktadır. Milli birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm terör örgütlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza masum hiçbir insanımızın kılına dahi zarar vermeden mücadeleye devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.