Hulusi Akar'dan Yunanistan'a gözdağı: Hem Afrin'i hem Ege'yi kontrol edebiliriz

Hulusi Akar'dan Yunanistan'a gözdağı: Hem Afrin'i hem Ege'yi kontrol edebiliriz

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Türkiye'nin bir yandan Afrin'de operasyon düzenlerken bir yandan da Ege'yi kontrol edebileceğini ifade etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, önemli bölgelerde denetim ve incelemeler gerçekleştirdi. Org. Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Küçükakyüz ile Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağından Suriye’nin kuzeyinde Zeytin Dalı Harekatı'na katılan kara ve hava kuvvetleri unsurlarının faaliyetlerini teftiş etti. Sahadaki komutanlardan, yürütülen operasyonlar hakkında bilgi alan Akar, gerekli talimatları verdi.

AKDENİZ VE EGE’Yİ TEFTİŞ ETTİ

Daha sonra Ege’ye geçen Akar ve kuvvet komutanları, HİK uçağından Doğu Akdeniz ve Ege'deki Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının çalışmalarını denetledi. "TSK’nın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki hak ve menfaatlerinin korunması konusunda kararlı olduğunu" ifade eden Akar, Yunanistan konusunda, “Ege Denizi’nin bir barış, dostluk ve işbirliği denizi olması için her türlü çabayı gösteriyor, sorunların iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözüme kavuşmasını arzu ediyoruz” dedi.

AKAR'DAN TARİHİ MESAJLAR

Org. Akar, “Sadece Kardak değil, tüm Ege’yi kapsayabiliyoruz. Hem Afrin’de operasyon yapabilecek, hem de aynı anda Doğu Akdeniz ve Ege’yi kontrol edebilecek güce sahibiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.