Husi lider İran'a kaçmaya çalışıyor

Husi lider İran'a kaçmaya çalışıyor

Abdulmalik el-Husi'nin İran istihbarat yetkililerinin yardımıyla ülkeden çıkarılacağı iddia edildi.

Yemen Today'in aktardığına göre silahlı Husi grubunun lideri suikasta uğramamak için İran'a kaçmanın yollarını arıyor. Yemen Ulusal Ordusu Husi lideri Abdulmalik el-Husi'nin memleketi Maran'a ilerlerken Husi yetkilileri liderlerini Saada şehrinden çıkartmaya çalışıyor. 

Yemen Today'e göre kaynaklar Abdulmalik el-Husi'nin İran istihbarat yetkililerinin yardımıyla Suudi koalisyonunun suikastına uğramaktan kurtulmak için ülkeyi terk edip İran'a kaçmaya çalıştığını tahmin ediyor.

Son günlerde Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri Abdulmalik el-Husi'nin karargahlarına hava saldırıları düzenleyerek Husi liderini Yemen'in kuzeyindeki dağlık alanlara kaçmaya zorlamıştı.

Yemen Ulusal Ordusu, Suudi Arabistan koalisyonunun da yardımlarıyla Saada'da ilerleme kaydetti. ABD destekli Suudi koalisyonunu da Yemen'de, İran destekli Husi milileri yenilgiye uğratmak istiyor. 

Bu haftanın başlarında Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon San'a'da Husilerin kontrolü altındaki başkanlık sarayına hava saldırıları düzenledi. Koalisyon sözcüsü Türki el-Maliki, Husilere karşı yapılan operasyonlarda önemli kişilerin öldürüldüğünü ima ederek istihbaratın örgüt içinden birinci ve ikinci dereceden liderleri tespit ettiğini ve hedef alındığını söylemişti.

ABD yönetimi Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyona askeri olarak "yakıt ve lojistik" yardımında bulunuyor. Bu durum ise Abdulmalik el-Husi'nin hedef alınmasında ABD'nin bir desteğinin olup olmadığı sorusunu akıllara getiriyor. Geçtiğimiz ay Husi siyasi liderlerinden biri olan Salih el-Samed'in drone saldırısında öldürülmesinden sonra ABD'nin konumsal istihbarat sağlayabileceği söylenmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.