Husiler Hudeyde limanını Yemen hükümetine devretmeyi reddetti

Husiler Hudeyde limanını Yemen hükümetine devretmeyi reddetti

İsveç'te devam eden barış görüşmelerinde Husiler Hudeyde limanı konusunda tutumlarını koruyor.

İsveç'te Birleşmiş Milletler'in öncülük ettiği Yemen konulu görüşmelerde bir Husi temsilcisi, Husilerin kilit önemdeki Hudeyde limanını uluslararası olarak tanınan Yemen hükümetine teslim etmeyeceğini söyledi. 

İsveç görüşmelerine giden Husi heyetinin üyesi olan Abdulmalik El Ecri, Hudeyde limanının devredilmesi meselesinin masada olmadığını dile getirdi.

İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun destek olduğu Yemen hükümeti arasında Hudeyde'de çatışmalar uzun süredir devam ediyor. 150 binden fazla sivilin yaşadığı ifade edilen şehirde karşılıklı bombardımanlar nedeniyle ölümler yaşanıyor. 

Hudeyde gerek askeri, gerek siyasi, gerekse insani açıdan Yemen'de devam eden krizin en önemli merkezlerinden. Yemen'in dünyaya açılan kapılarından biri olan Hudeyde limanı, ülkeye yönelik insani yardımların büyük bir kısmının giriş kapısı. Aynı zamanda Husilerin İran'a doğrudan bağlantısının sağlandığı tek nokta. İsveç'te devam eden Yemen konulu görüşmelerin Hudeyde üzerinde süren anlaşmazlığı çözüp çözemeyeceği merak konusu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.