'Husiler Salih'in partisinden bin kişiyi öldürdü'

'Husiler Salih'in partisinden bin kişiyi öldürdü'

Yemen İnsan Hakları Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Husilerin bin kadar Salih destekçisini öldürdüğü öne sürüldü.

Yemen İnsan Hakları Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Husilerin bin kadar Salih destekçisini öldürdüğü öne sürüldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Yemen İnsan Hakları Bakanı tarafından bugün yapılan açıklamada, İran destekli Husi güçlerinin geçtiğimiz dört gün içinde Yemen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi ve askeri kanadından bin kişiyi öldürdüğü ifade edildi.

Muhammed Asker tarafından Yemen resmi haber ajansı SABA'ya yapılan açıklamalara göre, Ali Abdullah Salih'in öldürülmesinden sonra Husi güçleri başkent Sana'da Salih'i destekleyenlere yönelik bir tasfiye operasyonu başlattı.

Husileri düzenlediği baskınlarda Ali Abdullah Salih'in başkanı olduğu "Genel Halk Kongresi Partisi" yönetici kadrosu ve partinin askeri kanadından çok sayıda kişi yakalanarak infaz edildi. 

"Tasfiyeler sürüyor"

Yemen İnsan Hakları Bakanı yaptığı açıklamada, Husilerin başkent Sana'da "kanun dışı" tasfiyeleri sürdürdüğünü ifade etti.

Yemen eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in, konvoyuna düzenlenen bir saldırıyla öldürülmesinden sonra ülkede İran destekli Husiler ve Salih'e bağlı güçler arasındaki çatışmalar sona erdi ve Husiler Salih güçlerinin kontrolündeki tüm noktaları tekrar ele geçirdi.

Ali Abdullah Salih'in öldürülmesinin ana sebebi olarak, Suudi Arabistan tarafından desteklenen Yemen hükümetiyle yaptığı işbirliği gösteriliyor.

Salih'in öldürülmesinden önceki dönemde iki taraf arasında başkent Sana merkezli yaşanan çatışmalarda 200'den fazla kişi ölmüş yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Salih'in Husiler tarafından öldürülmesinden sonra Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi bir bir açıklama yapıp, Yemen halkını Husilere karşı ayaklanmaya çağırmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.