Husiler Yemen'de ABD'ye ait MQ-9 İHA düşürdüklerini iddia etti

Husiler Yemen'de ABD'ye ait MQ-9 İHA düşürdüklerini iddia etti

Yemen'de İran destekli Husiler, ABD'ye ait MQ-9 tipi insansız hava aracı düşürdüklerini öne sürdü.

Yemen'de İran destekli Husiler, ABD'ye ait MQ-9 tipi insansız hava aracı (IHA) düşürdüklerini öne sürdü.

Husilere bağlı Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri tarafından yapılan açıklamada, Marib hava sahasında seyretmekte olan ABD'ye ait MQ-9 tipi İHA'nın hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü ifade edildi.

Yaptığı açıklamada Seri, düşürüldüğü öne sürülen hava aracının hangi tip füzeyle hedef alındığına dair detay paylaşmadı.

Husi kaynakları, bugün düşürüldüğü iddia edilen de dahil olmak üzere Yemen'deki savaşın başladığı dönemde bu yana ABD'ye ait 4 adet MQ-9 İHA'yı düşürdüklerini öne sürdü.

Marib'de kızışan savaş

İran destekli Husilerle Suudi Arabistan tarafından desteklenen Mansur Hadi hükümeti güçleri arasında Marib kent merkezi eksenindeki çatışmalar devam ediyor.

Bölgede kısa bir süre önce ilerleme sağlayan Husiler, Suudilerin desteklediği Mansur Hadi hükümeti güçlerinin kontrolündeki Marib'i ele geçirmek için farklı cephe hatlarından bölgeye saldırılar düzenliyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'na bağlı savaş uçakları ise gün içinde Marib eksenindeki Husi hedeflerine çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum