Husilerden BAE'ye füze saldırısı

Husilerden BAE'ye füze saldırısı

Yemen'de İran destekli Husiler Birleşik Arap Emirlikleri'ne füze saldırısı düzenledi.

Yemen Hükümet Güçleri'ne bağlı "Maha Tugayları" Komutanı Ömer Dovbel, ülkenin batısındaki Maha kentindeki Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) konuşlandığı liman bölgesine yönelik fırlatılan balistik füzenin havada imha edildiğini açıkladı.

Dovbel, Patriot savunma sistemleri tarafından düşürülen balistik füzelerin kentin liman bölgesindeki BAE kamplarını hedef aldığını belirtti.

Dovbel, havadayken imha edilen füze parçalarının kentin çevresindeki boş araziye dağıldığını ve saldırıda ölü ve yaralı bulunmadığını söyledi.

Öte yandan Husi yanlısı yayın yapan Mesire televizyon kanalında verilen haberde, Husilere bağlı Füze birlikleri tarafından fırlatılan kısa menzilli balistik füzenin Batı sahilindeki "Guzat kampını" vurduğu ve kampı yerle bir edildiği belirtildi.

İran destekli Husilerin 2014'te Başkent Sana'yı ele geçirmesinin ardından Suudi Arabistan önderliğinde kurulan koalisyon güçleri Yemen'de askeri operasyonlar yürütüyor.

Özellikle Yemen'in güneyinde yürütülen koalisyona bağlı operasyonlarda BAE'nin varlığı dikkati çekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.