Husilerden 'operasyonları durdurmaya hazırız' açıklaması

Husilerden 'operasyonları durdurmaya hazırız' açıklaması

Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "barışın sağlanması için tüm cephelerdeki operasyonları durdurmaya hazır olduklarını" söyledi.

Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı  Muhammed Ali el Husi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "barışın sağlanması için tüm cephelerdeki operasyonları durdurmaya hazır olduklarını" söyledi.

Husi, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri barış istiyorsa adil ve onurlu bir barışın sağlanması için bütün cephelerdeki askeri operasyonları durdurmaya da hazır olduklarını" ifade etti.

Söz konusu girişimin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in insansız hava araçları ve füze kullanımına son verilmesi talebini yerine getirmek, barışın tesis edilmesine yönelik çabaları desteklemek ve Yemen'e yönelik saldırıların devam etmesinin gerekçesini ortadan kaldırmak için başlatıldığı kaydedildi.

Husilerin girişimiyle ilgili olarak koalisyon güçlerinden henüz açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.