Husilerden Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı

Husilerden Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı

Yemen topraklarından Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan kentine balistik füze atıldı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon güçleri sözcüsü albay Turki el-Maliki, Husilerin, Yemen'in Sada kentinden, Cazan'a doğru balistik füze attığını tespit ettiklerini söyledi.

Maliki, Suudi Arabistan Hava Savunma Güçleri'nin balistik füzeyi imha ettiğini aktardı.

Haberde, Yemen'deki çatışmaların başladığı 2015 yılından bu yana Suudi Arabistan topraklarına 185 füzenin atıldığı kaydedildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de meşru yönetime destek amacıyla askeri operasyon başlattığı 26 Mart 2015'ten bu yana Husiler, sık sık Suudi Arabistan'ın farklı bölgelerine hava saldırıları düzenliyor. Yemen topraklarından atılan füzeler, çoğunlukla Suudi Arabistan Hava Savunma Güçleri tarafından etkisiz hale getiriliyor. 

"Suudi Arabistan koalisyonu doğrudan sivilleri hedef alıyor"

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonu son günlerde Yemen'de düzenlenen hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok fazla sivilin yaşamını yitirmesinden dolayı uluslararası kamuoyu tarafından "savaş suçu işlemekle" suçlanıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından açıklanan raporda Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarının doğrudan sivil kayıplara yol açtığı vurgulanarak, "Hava saldırılarında yerleşim alanları, pazar yerleri, cenazeler, düğünler, gözaltı merkezleri, sivillere ait tekneler ve hatta sağlık kuruluşları vuruldu." ifadelerine yer verildi.

Raporda, Yemen'deki Mansur Hadi hükümeti ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirleri (BAE) öncülüğündeki koalisyonun bazı mensuplarının uluslararası suçlardan yargılanması gerektiğine vurgu yapılarak bu kişilerin "ayrım", "orantı" ve "önlem" ilkelerini ihlal etmek suretiyle Yemen'de savaş suçu işlediğine dair makul gerekçeler olduğu bildirildi.

Kaynak: AA, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.