Husilerin Riyad Havalimanı'na yönelik saldırılarında can kayıpları artıyor
İran destekli Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yeni saldırılar düzenlediği bildirildi.
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesi (GACA), pazar günü Riyad'daki uluslararası havalimanına düzenlenen yeni saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin de yaralandığını açıkladı.
GACA'nın X hesabından yapılan açıklamada, "Saldırı sonucunda ülkede ikamet eden Pakistanlı bir kişi hayatını kaybettiği ve 11 kişi yaralandı" denildi.
Kurum, saldırının maddi hasara da yol açtığını ve hasarın boyutunun değerlendirildiğini belirtti.
Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na pazar günü düzenlenen saldırı, Husilerin cumartesi günü gerçekleştirdiği ve en az 12 kişinin ölümüne, 300'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan bir başka saldırının ardından geldi.
Husiler, Yemen'de devam eden savaş kapsamında Suudi Arabistan'ın enerji tesisleri ve havalimanları başta olmak üzere sivil altyapısını hedef alıyor.
Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları dünya genelinde geniş çaplı kınamalara yol açarken önde gelen uluslararası isimler Suudi Arabistan'la dayanışma mesajları paylaştı.
Kaynak: Mepa News
