Hüsnü Mahalli'ye tahliye kararı

Hüsnü Mahalli'ye tahliye kararı

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, Mahalli'nin tahliyesine karar verdi. 

Sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan gazeteci Hüsnü Mahalli, tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından Mahalli hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret'' ve ''kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret'' suçlarından 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle hazırlanan ve İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin incelenmesi tamamladı.

İddianamenin kabulüne ve duruşmanın 1 Haziran'da yapılmasını kararlaştıran mahkeme, Mahalli'nin tutukluluk halini de herhangi bir başvuru olmaksızın resen değerlendirdi.

Mahkeme, "tutuklulukta kaldığı süre, kaçma bulgularının olmaması, verilmesi muhtemel ceza miktarı, delillerin niteliği, değişme ihtimali ve mağdurların üzerinde baskı yapma girişiminde bulunmasının olanaksız olması" gerekçeleriyle Mahalli'nin tahliyesine hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.