İade edilmek istemeyen Özbek mülteci kollarını kesti

İade edilmek istemeyen Özbek mülteci kollarını kesti

İdam tehlikesi ile karşı karşıya olan Özbek mülteci Rawshan Haitov, sınırdışı edilmemek için Atatürk havalimanında kollarını kesti.

Reina gece kulübüne yönelik 39 kişinin öldüğü kanlı saldırının bir Orta Asyalı bir IŞİD mensubu tarafından gerçekleştirildiğinin ortaya çıkmasının ardından Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistan, Özbekistan ve Çeçenistan uyruklu aileler sınır dışı uygulamalarında artış gözlendi. 

5 senedir İstanbul’da yaşayan ancak şu anda ailesi ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda tutulan Özbekistan vatandaşı 5 çoçuk babası Rawshan Haitov, dün gece Özbekistan’a sınırdışı edilecekti.

Rejim muhalifi olan Haitov, Özbekistan'da siyasi suçlu olarak idam edilme tehlikesi ile karşı karşıya.  

10 gündür Atatürk Havalimanı'nda tutulan Haitov'un dün gece 00:00’da sınırdışı edilecekken kollarını keserek ağır yaralandığı öğrenildi.. Bu sebeple sınırdışı edilmesi ertelenen Haitov, daha önce de aynı yöntemi kullandığı belirtildi.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Haitov'un sınırdışı edilmesi tamamen keyfi bir durum olduğunu ve durdurulabileceğini belirterek yetkililere harekete geçme çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.