İBB ile İçişleri Bakanlığı arasındaki 'PKK' tartışması sürüyor

İBB ile İçişleri Bakanlığı arasındaki 'PKK' tartışması sürüyor

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "PKK ile bağlantısı olan kişilerin İBB'de işe alınmasıyla ilgili" sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan 'terör soruşturmasına' ilişkin olarak "İBB ve şirketlerinde terör örgütleriyle irtibatlı/iltisaklı 1668 kişinin çalıştığı anlaşıldı" ifadeleri kullanılmıştı.

İBB ise geçmiş dönemde aynı soruşturmayla ilgili yaşanan tartışmalı süreçte olduğu gibi soruşturmanın İçişleri Bakanlığı'nın görevi olduğunu ifade etmiş ve işe alımlara yönelik kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetmişlerdi.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Ersoy paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Sen 484 kişiyi belediye ya da şirketlerine hiç bir güvenlik soruşturması/arşiv araştırması yaptırmadan HDPKK’ya şirin görünmek için işe başlat suçlu ortaya çıkaran İçişleri Bakanlığı olsun.

Sen kırsalda bizzat bölücü terör örgütü adına faaliyet yürütmüş olan 6 kişiyi hile yoluyla belediyede işe al, suçlu ortaya çıkaran İçişleri Bakanlığı olsun.

Sen PKK’nın dağ kadrosunda güvenlik güçlerimizle girdikleri çatışmalarda öldürülen ve sözde şehit ailesi ünvanı verdikleri teröristlerin değer ailelerinden 36 kişiyi hile yoluyla kanunsuz şekilde işe başlat ama suçlusu yine ortaya çıkaran İçişleri Bakanlığı olsun.

Sen KHK’larla devlet memuriyetinden çıkarılan 21 kişiyi araştırmasız/soruşturmasız açıkça kanunlara aykırı şekilde belediye şirketlerinde işe başlatıp sonra da bazılarını memuriyet görevlerinde çalıştır ama suçlusu “bunu yapamazsın” diyen İçişleri Bakanlığı olsun.

Her defasında devletimize,silahlı kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize ağır iftiralar atanları aklamaya çalışanların,bu kez de terör iltisaklı kişileri belediyelere doldurarak suç işleyenleri değil görevini yaparak ortaya çıkaran Bakanlığımızı hedef almalarına yine şaşırmıyoruz."

İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde "terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı 1668 kişi çalıştırıldığının tespit edildiği" ifade edilmişti.

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.