İBB ile TCDD arasında 'Marmaray'a kim zam yaptı' tartışması

İBB ile TCDD arasında 'Marmaray'a kim zam yaptı' tartışması

Yeni yılda elektrik, doğal gaz ve köprülere yapılan zamların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki TCDD’ye bağlı Marmaray ücretlerine de yüzde 36 oranında zam gelmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, TCDD’nin Marmaray’a gelen zamla ilgili İBB'yi itham etmesiyle ilgili, “TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir. Elinizi tutan yok” yanıtını verdi.

Yeni yılda elektrik, doğal gaz ve köprülere yapılan zamların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki TCDD’ye bağlı Marmaray ücretlerine de yüzde 36 oranında zam gelmişti.

Ancak TCDD, söz konusu zamlı tarifenin İBB tarafından hukuksuz şekilde yürürlüğe konulduğunu öne sürerek konuyla ilgili hukuki yollara başvurulacağını duyurmuştu.

TCDD’ye yanıt, İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi: “Devlet ‘dedikodu’ yapmaz. UKOME kararında imzalar mevcut. Son günlerde bazı kamu kurumlarımızın tavrı ile trol hesaplar arasında fark göremiyoruz. Devlet kurumları trolleşemez. Yüzde 125 zamlı elektrik kullanacak TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir. Elinizi tutan yok”.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.