İçişleri Bakanlığı: Merkel'in INTERPOL suçlaması kabul edilemez

İçişleri Bakanlığı: Merkel'in INTERPOL suçlaması kabul edilemez

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Erdoğan Akhanlı'nın 'siyasi' bir suçu olmadığı vurgulandı.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan yazar Erdoğan Akhanlı‘nın cumartesi günü tatil için gittiği İspanya'da Türkiye'nin talebi ile gözaltına alınmasının ardından Alman politikacılar uluslararası polis teşkilatı Interpol‘ün faaliyetleri konusunda değişikliğe gidilmesi çağrısında bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Uluslararası Polis Teşkilatı'nı (Interpol) kullanarak Alman vatandaşı yazar Doğan Akhanlı'nın İspanya'da gözaltına alınmasına yol açmasını eleştirdi.

"Bu yapılan doğru değil ve İspanya Akhanlı'yı serbest bıraktığı için çok mutluyum" diyen Merkel sözlerine şöyle devam etti:

"Interpol gibi uluslararası teşkilatlar bu tür amaçlar için suistimal edilmemeli."

İçişleri Bakanlığı'nd yapılan açıklamada, "Akhanlı'nın serbest bırakılmasıyla sonuçlanan bu gelişmelerin, Almanya Başbakanı Sayın Angela Merkel'in açıklamalarından sonra gerçekleşmesi manidardır. Elbette ki özellikle Almanya Başbakanı tarafından INTERPOL kanallarının ülkemiz tarafından suistimal edilmesi suçlaması kabul edilemez" değerlendirmesi yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Erdoğan Akhanlı hakkında 1984'te iki örgüt üyesi ile İstanbul Tahtakale'deki bir döviz bürosuna düzenledikleri saldırıda iş yeri sahibini öldürmek ve örgüt adına silahlı soygun gibi adi suçlarından yakalama kararı çıkartıldığı" hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Akhanlı'nın serbest bırakılmasıyla sonuçlanan bu gelişmelerin, Almanya Başbakanı Sayın Angela Merkel'in açıklamalarından sonra gerçekleşmesi manidardır. Elbette ki özellikle Almanya Başbakanı tarafından INTERPOL kanallarının ülkemiz tarafından suistimal edilmesi suçlaması kabul edilemez. Çünkü INTERPOL teşkilatının kendi kurallarını hiçe sayarak bu Kırmızı Bülteni askıya alması da güvenilirliğini ve tarafsızlığını sorgulamaya açmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.