İçişleri Bakanlığı: 'Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu' başladı

İçişleri Bakanlığı: 'Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu' başladı

İçişleri Bakanlığı Muş, Bingöl ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlıkları tarafından 'Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, Muş, Bingöl ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından 'Yıldırım-9 Şenyayla' operasyonunu başlattığını duyurdu.

Operasyonla PKK'nın tamamen ülke gündeminden çıkarılması ve bölgede barındığı değerlendirilen kişileri etkisiz hale getirmesi hedeflendiği bildirildi.

1022 personel, 72 operasyonel tim

Operasyonda Muş, Bingöl ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlıkları’nda görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan bin 22 personel ile 72 operasyonel timin görev aldığı aktarıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Yıldırım (1-2-3-4-5-6-7-8) operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 38 terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.