İçişleri'nden Afganistan'dan Türkiye'ye düzensiz göç iddialarına yalanlama

İçişleri'nden Afganistan'dan Türkiye'ye düzensiz göç iddialarına yalanlama

İçişleri Bakanlığı, Afganistan'dan Türkiye'ye kontrolsüz göç akını olduğu iddialarını yalanladı.

İçişleri Bakanlığı, Afganistan'dan Türkiye'ye kontrolsüz göç akını olduğu iddialarına yanıt verdi. Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Çataklı, yaptığı yazılı açıklamada, Afgan uyruklu kişilerin İran üzerinden kontrolsüz şekilde ve geniş kitleler halinde Türkiye'ye giriş yaptığı yorumlarıyla çekim yerleri ve tarihlerine belli olmayan çeşitli videoların dolaşıma sokulduğunu kaydetti.

Söz konusu videoların bir kısmının İran'da, bir kısmının İran-Afganistan sınırından, bir kısmının da Afganistan-Tacikistan sınırından olduğunu belirten Çataklı, bu videolarla, sınır güvenliğinin olmadığına ve düzensiz göçmenlerin Türkiye içerisinde istedikleri şekilde dolaşabildiklerine dair kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü.

Çataklı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

"Tekraren ifade etmek isteriz ki düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız sürmektedir. Sınırlarımızda yakalamalar da olmaktadır. Nitekim 2016 yılında 174 bin 466, 2017 yılında 175 bin 752, 2018 yılında 268 bin 3, 2019 yılında 454 bin 662, 2020 yılında 122 bin 302 ve 2021 yılında 62 bin 687 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Ancak son dönemde Afganistan'da yaşanan gelişmeler üzerinden düzensiz göçmenlerin kalabalık gruplar halinde kontrolsüz biçimde sınırlarımızdan girdiği iddiasına yönelik görüntüler ülkemiz sınırlarından olmayıp gerçeği yansıtmamaktadır. Birtakım çevrelerce kasıtlı olarak provokasyon içerikli videolar yoluyla kamuoyunda oluşturulmak istenen algının aksine bütün birimlerimiz tarafından düzensiz göçün önlenmesi amacıyla tüm imkan ve kabiliyetler kullanılmak suretiyle gerekli tedbirler en üst düzeyde alınmaktadır."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.