İddia: İran İsrail'e doğrudan saldırmaya hazırlanıyor

İddia: İran İsrail'e doğrudan saldırmaya hazırlanıyor

İran'ın İsrail topraklarını hedef alan doğrudan bir saldırı gerçekleştirme hazırlığı içerisinde olduğu öne sürüldü.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Lübnan ve Suriye'de İran bağlantılı hedeflere birçok saldırı gerçekleştirdi.

Söz konusu saldırılarda İran birçok üst düzey kayıp verdi.

İsrail saldırıları geçtiğimiz gün Şam'daki İran Konsolosluğu'nu hedef aldı. Böylece çatışmalar ileri bir seviyeye taşınmış oldu.

Konsolosluk saldırısı sonrasında İran'ın İsrail'e vereceği yanıt konuşulmaya başlandı. Başta İran lideri Ali Hamaney olmak üzere birçok İranlı yetkili İsrail'i tehdit etti.

Axios'a konuşan İsrailli yetkililer de İran'ın olası saldırısına karşı uyarıda bulundu. İsrailli yetkililer İran'ın İsrail'e yönelik doğrudan bir saldırı düzenlemesi halinde İsrail'in buna güçlü bir karşılık vereceğini ve mevcut çatışmanın başka bir boyuta taşınacağını ifade etti.

İsrailli yetkililere göre İran'ın İsrail'i kendi topraklarından uzun menzilli balistik füzeler, seyir füzeleri ya da insansız hava araçları kullanarak hedef alacağına dair istihbarat bulunuyor.

İran'ın İsrail'e yönelik beklenen saldırısını 5 Nisan Cuma günü başlatabileceği iddia ediliyor. Ramazan ayının son cuma günleri İran tarafından "Kudüs Günü" olarak kutlanıyor. İran'ın da söz konusu günde İsrail'i hedef alacağı iddia ediliyor.

Şimdiye kadar İran İsrail'in saldırılarına kısıtlı şekilde yanıt vermiş ve daha ziyade Lübnan Hizbullahı'nın sınır hattındaki saldırılarıyla yetinmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum