İddia: Katar ABD ile Hamas liderlerinin ülkeden çıkarılmasını görüşüyor

İddia: Katar ABD ile Hamas liderlerinin ülkeden çıkarılmasını görüşüyor

Katar ile ABD'nin, Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Hamas liderlerinin ülkeden çıkarılması konusunda bir görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü.

ABD ile Katar arasında, Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Hamas liderlerinin buradan çıkarılmasına ilişkin görüşmeler yapıldığı iddia edildi.

İddia Suudi Arabistan merkezli El Arabiya kanalı tarafından ileri sürüldü.

El Arabiya'nın haberinde, ABD ile Katar'ın Hamas liderlerini Doha'dan sınır dışı etmek için ortak bir plan üzerinde çalıştığı iddiasına yer verildi.

Haberde iddiaya ilişkin detaylar paylaşılmadı.

Hamas liderlerinden İsmail Heniye, Halid Meşal ve Musa Ebu Merzuk gibi birçok üst düzey ismin Katar'da faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

Katar ile Hamas'ın arasındaki ilişkiler özellikle 2005 yılı ve sonrasında artmıştı. Dönemin ABD Başkanı George Bush 2005 yılında Katar'dan, Hamas'ın Filistin seçimlerine katılması için ikna edilmesini talep etmişti.

Katarlı yetkililerin iddiasına göre, Katar yönetimi Hamas'ı 2012 yılında ABD'nin talebi üzerine Doha'da ağırlamayı kabul etmişti. Hamas liderleri 2012 yılında Suriye Savaşı'nda Esed rejimine karşı bir pozisyon aldığı için Suriye'nin başkenti Şam'dan çıkarılmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.