İddia: Trump Suudi Arabistan ziyaretinde Şara ile görüşecek

İddia: Trump Suudi Arabistan ziyaretinde Şara ile görüşecek

Kaynaklar, Suriye liderinin ABD'li şirketlere, Ukrayna'da gündeme gelen maden çıkarma anlaşmalarına benzer şekilde, Suriye'nin kullanılmayan doğal kaynaklarına erişim teklif edebileceğini belirtiyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre ABD Başkanı Donald Trump'ın bu hafta Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaret sırasında Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile görüşmesi bekleniyor.

Al-Quds gazetesine konuşan diplomatik kaynaklara göre görüşmede Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn da yer alacak.

Trump ile Şara görüşmesinin ana gündeminde ABD tarafından Suriye'ye uygulanan, Esed rejimi döneminden kalma yaptırımlar bar.

Kaynaklar, Suriye liderinin ABD'li şirketlere, Ukrayna'da gündeme gelen maden çıkarma anlaşmalarına benzer şekilde, Suriye'nin kullanılmayan doğal kaynaklarına erişim teklif edebileceğini belirtiyor.

The Times'a göre, değerlendirilmekte olan bazı dikkat çekici öneriler arasında Suriye'nin güneyinde askerden arındırılmış bir bölge kurulması ve İsrail'in Golan Tepeleri yakınlarında sınırlı bir güvenlik varlığını sürdürmesine izin verilmesi olasılığı var.

İsrail'in 1967 savaşında işgal ettiği bu bölge, 2019 yılında Trump yönetimi tarafından resmen İsrail toprağı olarak tanındı ancak uluslararası toplumun çoğu tarafından reddedildi.

Trump'ın Ahmed Şara ile görüşme ihtimali ekibi içinde bölünmelere yol açtı. Trump'ın Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard'ın daha önce Esed rejimi ile yakın bir ilişki içinde olduğu biliniyor.

Buna karşılık Trump'ın Orta Doğu temsilcisi Steve Witkoff'un, Trump'ın anlaşma yapmak için diplomatik teamüllere meydan okuma geçmişine işaret ederek angajmanı daha fazla desteklediği söyleniyor.

Trump ile Şara arasındaki görüşme henüz Beyaz Saray tarafından resmi olarak teyit edilmiş değil.

Kaynak: Mepa News, New Arab

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum