İdlib için saldırıya geçen rejim güçleri büyük kayıp verdi

İdlib için saldırıya geçen rejim güçleri büyük kayıp verdi

Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede 60 rejim askeri hayatını kaybetti.

İdlib'in güneydoğusunda rejim güçleri ve yabancı Şii milisler ile şiddetli çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) öncülüğündeki muhalifler ile Rusya tarafından desteklenen rejim güçleri ve yabancı Şii milisler arasında İdlib'in güneydoğusunda sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Büyük bir bölümü HTŞ kontrolünde bulunan Suriye'nin İdlib ili güneydoğusunda rejime bağlı güçlerle muhalifler arasında geçtiğimi birkaç gündür şiddetli çatışmalar yaşandığını aktaran kaynaklar, rejim güçlerinin Ebu Dali köyünü ele geçirmek için saldırı düzenlediğini, ancak saldırının muhalifler tarafından geri püskürtüldüğünü kaydetti.

HTŞ'den açıklama

Öte yandan Tahriru'ş Şam Heyeti'ne bağlı "İba Haber Ajansı" dün servis ettiği haberde, Hama ilinin kuzey kırsalı kesiminde yaşanan çatışmalarda rejim güçleri ve yabancı Şii milislerden en az 60 kişinin öldürüldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Rus hava saldırıları

Rejime bağlı güçlerin İdlib'in güney kırsalındaki ilerleme girişimlerine Rusya'ya ait savaş uçakları da yoğun olarak destek veriyor. Rus savaş uçakları bölgedeki sivil yerleşim birimlerine gelişigüzel hava saldırıları düzenlerken, savaş uçaklarının hedef aldığı bölgelerde sivil kayıplarının yaşandığı aktarılıyor.

Rusya ve İran destekli rejim unsurlarının son dönemde Hama kuzey kırsalındaki saldırılarının hedefinde, bölgede ilerleme sağlayarak muhaliflerin kontrolündeki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'nı kontrol altına almak olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.