İdlib: Suriyeli muhalifler teyakkuzda

İdlib: Suriyeli muhalifler teyakkuzda

Suriye'nin güneyinde artan Rusya ve Beşar Esed rejimi saldırıları nedeniyle muhalif gruplar teyakkuz durumuna geçti.

Suriye'nin güneyinde artan Rusya ve Beşar Esed rejimi saldırıları nedeniyle muhalif gruplar teyakkuz durumuna geçti.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, son dönemde İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesine yönelik artan Rusya ve Esed rejimi bombardımanları nedeniyle silahlı muhalif gruplar tedbirlerini artırdı.

İdlib'i kontrol eden Tahrir el Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı operasyon odası El Fethul Mubin'e bağlı muhalif savaşçılar son dönemde artan saldırıların bir kara operasyonunun habercisi olabileceği ihtimaline karşı çalışmalarına hız verdi.

Cebel Zaviye bölgesi başta olmak üzere İdlib kırsalındaki farklı bölgelere takviye kuvvet sevkiyatı yapan Suriyeli muhalifler, bir yandan da askeri eğitimlerini tamamlayan özel kuvvet unsurlarını da sahaya sürüyor.

Özellikle Rusya'nın son dönemde İdlib kırsalındaki bölgelere yönelik havadan ve karadan gerçekleştirmiş olduğu saldırılar, bölgeye yönelik yeni bir kara harekatının başlama ihtimalini de beraberinde getiriyor.

İdlib'de son durum:

22haziranidlib-002.jpg

Yüksek çözünürlük için tıklayın

Son olarak Rusya'nın birkaç gün önce İdlib kırsalındaki sivil yerleşimlere yönelik gerçekleştirdiği kara bombardımanında çok sayıda sivil yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştı.

Öte yandan kısa bir süre önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında gerçekleştirilen görüşmede, İdlib'in "askerden arındırılması" konusu gündeme gelmişti.

Bu görüşmenin hemen ardından ise Rusya bölgede sivil yerleşimleri hedef alan saldırılar düzenlemişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.