İdlib'de bir günde 19 sivil hayatını kaybetti

İdlib'de bir günde 19 sivil hayatını kaybetti

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Esed rejimi ve destekçileri tarafından düzenlenen hava saldırılarında 19 sivil yaşamını yitirdi.

Esed rejimi güçleri, dün öğle saatlerinden itibaren İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki köylere kara ve hava saldırıları düzenledi. Beyaz Baretliler kaynakları, Han Şeyhun ilçesinde 2, Mıhambil beldesinde 2 ve Kırmit köyünde 1 olmak üzere toplam 5 sivilin hayatını kaybettiğini aktardı.

Arama kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ederken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kara ve hava saldırılarında, dün öğle saatlerinden itibaren hayatını kaybedenlerle birlikte son bir günde ölen sivillerin sayısının 14'ten 19'a yükseldiği belirtildi.

Esed rejimi ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusya'nın İdlib mutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018'den beri ateşkesi ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırılarda 553 binden fazla sivil yerlerinden edildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşar Esed ve destekçilerinin, İdlib'e yönelik 26 Nisan ve 23 Haziran tarihleri arasında düzenlediği saldırılarda 487 sivilin hayatını kaybettiğini, bin 495 sivilin ise yaralandığını bildirdi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.