'İdlib'de Esed rejimi subayı gözaltına alındı'

'İdlib'de Esed rejimi subayı gözaltına alındı'

İdlib'de HTŞ'ye bağlı güvenlik birimleri Esed rejimi adına casusluk faliyeti yürüttüğü iddiasıyla eski bir rejim askerini gözaltına aldı.

İdlib'de Tahrir el Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı iç güvenlik birimi, Esed rejimi adına casusluk faliyeti yürüttüğü iddiasıyla eski bir rejim askerini gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan haberlerde eski askerin, Esed rejiminin kontrolündeki bölgeden kaçıp İdlib'e sığındığı ifade edilmiş olsa da, HTŞ kaynaklarınca yapılan açıklamada gözaltına alınan kişinin 'Esed rejimi adına casusluk ve propaganda faaliyetleri için bölgeye geldiği' öne sürüldü.

Geçtiğimiz dönemde 'Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) ayrılan eski bir rejim askeri İdlib'in güneyinde 'Esed rejimi adına casusluk yapmak' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Beşar Esed rejimine bağlı hücre yapılanmalarının Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde faaliyet içerisinde olduğu ifade ediliyor.

HTŞ'ye bağlı iç güvenlik birimi ise geçtiğimiz dönem birçok defa İdlib'de rejimin hücre yapılanmalarına yönelik operasyonlar düzenledi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.