İdlib'de ilk koronavirüs vakalarına rastlandı

İdlib'de ilk koronavirüs vakalarına rastlandı

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib'de ilk koronavirüs vakalarına rastlandığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib'de ilk koronavirüs vakalarına rastlandığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bölgedeki ilk tespit edilen vaka, Türkiye sınırında bulunan Bab el Hava Hastanesi'nde çalışan Suriyeli bir doktor oldu. Koronavirüs tespit edilen doktor karantinaya alındı ve hızlı bir şekilde tedavisine başlandı.

Aynı zamanda Bab el Hava Hastanesi de karantina altına alındı.

Bab el Hava bölgesinde on binlerce sığınmacının yaşadığı mülteci kamplarının yer alması, salgın nedeniyle endişeleri artırdı.

Öte yandan, Suriye'de gönüllü olarak bulunan ve İdlib'de faaliyetlerini sürdüren Dr. Şacu'l İslam, İdlib'de ikinci koronavirüs vakasının da görüldüğünü açıkladı.

Sosyal medyada yaptığı açıklamada Şacu'l İslam, İdlib'de halihazırda sağlık sisteminin tamamen çökmüş durumda olduğunu, salgını nasıl kontrol altına alacaklarına dair oldukça endişeli olduklarını ifade etti. Dr. Şacu'l İslam, İdlib'deki insanlara karantina ve izolasyon tedbirlerini almaları tavsiyesinde bulundu.

Bölgede koronavirüs salgınının yayılması halinde büyük bir insani krizin yaşanmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.