İdlib'de IŞİD-rejim ittifakı kısa sürdü

İdlib'de IŞİD-rejim ittifakı kısa sürdü

IŞİD unsurları, kendilerini İdlib bölgesine geçiren rejim tarafından 'ihanet'e uğradı.

İran ve Rusya destekli rejim koalisyonunun ikinci defa koridor açtığı IŞİD ile 'ittifakı' kısa sürdü.


Bölgedeki aktivistlerin aktardığı bilgilere göre, geçtiğimiz 9 Şubat tarihinde Hama doğu kırsalında kuşatma altında olan IŞİD'e muhaliflerin kontrolündeki bölgeye doğru koridor açan rejim koalisyonu IŞİD'i arkadan vurdu.


Sahadan haber aktarımı yapan kaynaklar, IŞİD'e ait askeri konvoyun İdlib'in güneyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere geçiş yaptığı sırada saldırıya uğradığını ifade etti.


IŞİD'e ait konvoyun geçişini sürdürdüğü sırada saldırı başlatan rejime bağlı güçler, çok sayıda IŞİD'liyi öldürdü. Öldürülen IŞİD'lilerin cesedini teşhir eden rejim güçleri, kendi medya kanalları aracılığıyla paylaştıkları görüntülerle, IŞİD-rejim işbirliğinin "gerçeği yansıtmadığını" öne sürdü.


Sahadaki aktivistler ise, rejime bağlı güçlerin IŞİD ile olan 'işinin bittiğini', bu sebeple rejimin örgütü hedef aldığını ifade ediyor. 


İlk olarak geçtiğimiz sene ekim ayında Hama doğu kırsalındaki Ukayribat bölgesinde IŞİD'e koridor açan rejim koalisyonu, örgütün muhaliflerin kontrolündeki bölgeye sızmasına izin vermiş, ardından IŞİD'in muhaliflerden ele geçirdiği bölgeleri kontrol altına almıştı.

Rejim tarafından teşhir edilen IŞİD üyelerinin cesetleri:

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.