İdlib'de TSK konvoyuna saldırı

İdlib'de TSK konvoyuna saldırı

İdlib'in güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri konvoya yönelik el yapımı patlayıcı saldırısı düzenlendiği iddia edildi.

İdlib'in güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait askeri konvoya yönelik el yapımı patlayıcı saldırısı düzenlendiği iddia edildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İdlib'in güney kırsalındaki Mestume bölgesinde dün öğle saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir askeri konvoya saldırı gerçekleştirildi.

Daha önceden yol kenarına yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının, TSK konvoyunun geçişi esnasında infilak edilmesiyle gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak resmi kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan son dönemde İdlib ve çevresinde Türk askerlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla gündeme gelen 'Ensar Ebu Bekir es-Sıddık' grubu, son saldırının da sorumluluğunu üstlenip, saldırı anına dair olduğu belirtilen görüntüleri dolaşıma soktu.

Sosyal medya ağları üzerinden dolaşıma sokulan video görüntülerinde, TSK zırhlılarının geçişi esnasında patlayıcının infilak ettirildiği görülüyor.

'Ensar Ebu Bekir es-Sıddık' grubu son olarak geçtiğimiz 15 Nisan tarihinde İdlib'in doğusundaki Korniş bölgesinde TSK konvoyuna yönelik el yapımı patlayıcı saldırısı gerçekleştirdiğini öne sürmüştü.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.