İdlib'de TSK üssüne saldırıyı Ensar Ebu Bekir Sıddık grubu üstlendi

İdlib'de TSK üssüne saldırıyı Ensar Ebu Bekir Sıddık grubu üstlendi

İdlib'in kuzeyindeki Ram Hamdan bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne yönelik saldırıyı Ensar Ebu Bekir Sıddık Seriyesi grubu üstlendi.

Geçtiğimiz gün İdlib'in kuzey kırsalındaki Ram Hamdan köyünde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üssüne yönelik saldırının sorumluluğu Ensar Ebu Bekir Sıddık Seriyesi tarafından üstlenildi. 

Grup tarafından yayınlanan açıklamanın detayları Halid Abdurrahman blogunda yayınlandı.


7 Aralık sabahı erken saatlerde İdlib’in kuzey kırsalındaki Ram Hamdan köyünde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üssüne yönelik ağır silahlı bir saldırı gerçekleştirildiği aktarıldı.

Suriye’den haber aktarımı yapan kaynakların ifadelerine göre TSK üssü “güdümlü füze” ile hedef alındı ve saldırı sonucu 1 Türk askeri yaralandı. Ancak bu bilgi henüz resmi kaynaklarca doğrulanmış değil.

Haberinin üzerinden birkaç saat geçtikten sonra “Ensar Ebu Bekir es-Sıddık” isimli grup tarafından yayınlanan bir açıklamayla İdlib kuzeyindeki Ram Hamdan köyünde TSK üssüne yönelik saldırının sorumluluğu üstlenildi.

“Ensar Ebu Bekir es-Sıddık” grubu tarafından dolaşıma sokulan ve “İdlib’in kuzeyindeki Ram Hamdan köyündeki ‘Türk NATO’ üssü hedef alındı” başlığıyla servis edilen açıklamada, “Allah’ın faziletiyle: Türk NATO ordusunun İdlib kuzeyindeki Ram Hamdan köyünde bulunan merkez üslerinden biri bu sabah Ensar Ebu Bekir es-Sıddık birlikleri tarafından hedef alındı. Ağır silahla yapılan saldırı tam isabetle sonuçlandı. Allah’a şükür.” ifadeleri yer aldı. (Ram Hamdan – İdlib 22 Rebiülahir, 1442)

“Ensar Ebu Bekir es-Sıddık Seriyesi”

İdlib’in kuzeyindeki TSK üssüne yönelik saldırıyı üstlenen grup ilk olarak 28 Ağustos’ta Hama kırsalındaki Sellet ez-Zuhur köyü yakınlarındaki TSK üssüne yönelik bomba yüklü araçlı saldırı girişimiyle gündeme gelmişti.

Ram Hamdan köyündeki TSK üssüne yönelik bu saldırının sorumluluğunun grup tarafından üstlenilmesi, gelecek dönemde bu saldırıların devamının geleceğinin de sinyali olarak değerlendirilebilir.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.