İdlib'deki saldırıda hayatını kaybeden Türk askerlerinin sayısı 3'e yükseldi

İdlib'deki saldırıda hayatını kaybeden Türk askerlerinin sayısı 3'e yükseldi

Suriye'nin İdlib ili kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri konvoyuna yönelik saldırıda hayatını kaybeden askerlerin sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.

Suriye'nin İdlib ili kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyuna yönelik saldırıda hayatını kaybeden askerlerin sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.

11 Eylül gecesi İdlib'in kuzeyindeki İdlib-Keferya yolu üzerinde seyretmekte olan TSK konvoyu, daha önceden yola döşendiği belirtilen el yapımı patlayıcı düzeneğiyle hedef alındı.

Saldırıdan sonra Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, olayda 2 askerin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Bakanlık tarafından dün gece saatlerinde yapılan açıklamada, saldırıda yaralanan bir askerin daha tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği ifade edildi. Böylelikle İdlib'deki saldırıda hayatını kaybeden askerlerin sayısı 3'e yükseldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 11 Eylül 2021 tarihinde terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucunda ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı, tedavi gördüğü Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.