"İdlib'den gelecek göç dalgasına kapılarımızı açmayacağız"

"İdlib'den gelecek göç dalgasına kapılarımızı açmayacağız"

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır, İdlib'ten gelebilecek bir göç dalgasına karşı kapıları açmamayı ve göçmenleri Suriye'deki kamplara yerleştirmeyi planladıklarını söyledi.

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır, Akşam gazetesine verdiği röportajda İdlib'ten gelebilecek bir göç dalgasına kapıları açmamayı ve göçmenleri Suriye'deki kamplara yerleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Kapıların açılıp açılmayacağına dair sorulan soruya Volkan Bozkır şu şekilde cevap verdi: 

"Olumsuz senaryo gerçekleşirse, yeni bir göç dalgası olabilir. Ama kapılarımızı açmamayı ve göç dalgasını Suriye topraklarında oluşturulacak kamplara yerleştirmeyi planlıyoruz. Ülkemize daha önceki göç dalgasında gelen Suriyeliler de, İdlib ve Reyhanlı üzerinden Türkiye’ye geldiler. Terör örgütü unsurları da Türkiye’ye zamanında aynı bölgeden girdiler. Bu kez bu riski almayacağız. Şayet bir göç dalgası olursa da buna Suriye topraklarında çözüm üretmek için her türlü tedbiri alıyoruz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.