İdlib'e yönelik aralıksız Rus bombardımanı sürüyor

İdlib'e yönelik aralıksız Rus bombardımanı sürüyor

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentine yönelik Rus hava saldırıları devam ediyor.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentine yönelik Rus hava saldırıları devam ediyor.

Rusya'ya ait savaş uçakları dün gece yarısından sonra İdlib kenti kırsalındaki bölgelere yönelik aralıksız hava saldırılarını sürdürdü.

Kent kırsalındaki köy ve beldelerin Rus savaş uçakları tarafından hedef alındığını aktaran kaynaklar henüz ölü ve yaralı sayısı konusunda bir açıklama yapmış değil.

Sivil yerleşim birimleri hedef alınıyor

Bölgedeki kaynaklar Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının aralıksız olarak bölgedeki sivil yerleşim birimlerini hedef aldığını aktarırken, saldırıların Astana'da alınan "çatışmasızlık bölgesi" kararının ardından şiddetlendiğini ifade ediyor.

Son iki günde en az 25 sivil öldü

Rus savaş uçaklarının İdlib kenti kırsalında gerçekleştirdiği hava saldırılarında son iki günde en az 25 sivilin yaşamını yitirdiği belirtilirken, sadece dün Rus savaş uçakları tarafından kentin batısındaki Cisr eş Şuğur beldesine yönelik en az 100 hava saldırısı düzenlendiği yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgiler arasında.

Rusya sivil kayıplarını yalanlıyor

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada, İdlib bölgesine yönelik düzenlenen hava saldırılarında sivillerin öldüğü haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Konaşenkov, İdli'te düzenlenen hava saldırılarında sivil yerleşim birimlerinin hedef alınmadığını iddia ediyor. 

"En az 200 sivil yaşamını yitirdi"

Öte yandan Tahriru'ş Şam'a bağlı İba Ajansı'nın verilerine göre, altıncı Astana görüşmelerinden sonraki 12 gün içinde Rus savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği hava saldırılarından en az 200 sivil yaşamını yitirirken 350 sivil de yaralandı.

Düzenlenen hava saldırılarında hastane ve camilerin hedef alındığını belirten ajans, bölgedeki 10 hastane, 8 okul ve 3 çadırkentin de  Rus savaş uçakları tarafından vurulduğunu ifade etti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.