İdlibliler göç etmek zorunda kalıyor

İdlibliler göç etmek zorunda kalıyor

Esed rejimi ve Rusya'nın son 10 gündür İdlib güneyine düzenlediği saldırılar nedeniyle 40 bin kişi bulundukları yerden göç etti.

Suriye'de muhaliflerin elindeki son kale İdlib'de endişeli bekleyiş sürüyor. Uçakların geçmediği anlarda kent merkezinde hayat normale dönüyor.

Rejimin ve Rus savaş uçaklarının daha önceki hava saldırılarının izleri hala duruyor.

Güneydeki saldırılar devam ettikçe siviller kentin kuzeyindeki yerleşim yerlerine yöneliyor. İdlib'in kuzeyindeki çok sayıda çadır kampta siviller yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor.  

Suriye'deki Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne hava saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı 40 bine ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ateşkes gözlem noktaları yakınına sığınan İdlibliler, son çare olarak Avrupa'ya kaçışı değerlendiriyor.

Esed rejimi ve destekçisi Rusya, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içindeki "kuzey Hama, güney ve güneybatı İdlib'e" 4 Eylül'de hava saldırıları düzenlemeye başlamıştı.

Saldırılar, son 3 gündür düşük yoğunlukta seyretse de halk arasında saldırı korkusunun başladığı andan itibaren İdlib'in kuzeyine doğru göç edenlerin sayısı 40 bine ulaştı.

"Suriyeli Kuzeyde Müdahale Koordinatörleri" kurumundan alınan bilgilere göre, son 11 günde 127 farklı noktadan 8 bin aile İdlib'de Türkiye sınırına yakın sığınmacı kamplarına ve ilin kuzeyindeki farklı bölgelere göç etti.

Evlerini terk etmek zorunda kalan siviller, ateşkes gözlem noktalarının yakınlarına, zeytinliklere, sığınmacı kamplarına veya akrabalarının yanına sığınıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.