İdlib'te IŞİD saldırıları: HTŞ aracı canlı bomba ile hedef alındı

İdlib'te IŞİD saldırıları: HTŞ aracı canlı bomba ile hedef alındı

Muhaliflerin kontrolündeki İdlib'te Tahriru'ş Şam grubuna bağlı savaşçılara yönelik canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda IŞİD şüphesi bulunuyor.

Muhaliflerin kontrolündeki İdlib'te Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) grubuna bağlı savaşçılara yönelik canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib'te canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi.

İdlib kentinin kuzeybatı kırsalındaki Armanaz beldesinde Tahriru'ş Şam grubuna ait bir askeri aracın hedef alındığı saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

Armanaz beldesi konumu:

Tahriru'ş Şam: 4 savaşçımız yaşamını yitirdi

Olaydan kısa bir süre sonra Tahriru'ş Şam'a bağlı İba Haber Ajansı tarafından yapılan açıklamada, saldırının bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ve içerisinde gruba bağlı savaşçıların olduğu bir aracın hedef alındığı ifade edildi.

İba Haber Ajansı tarafından yapılan açıklamada saldırıda 4 Tahriru'ş Şam savaşçısının yaşamını yitirdiği ifade edilirken, sivil halktan da yaralananların olduğu aktarıldı.

Ajans'ın Arapça bölümü tarafından yapılan açıklamada, "İntihar bombacısı İdlib'in batı kırsalındaki Armanaz beldesinde Tahriru'ş Şam'a ait bir aracı hedef alarak kendisini patlatmıştır, ilk belirlemelere göre patlamada 4 mücahit şehit olurken bölge halkından yaralananlar oldu" ifadeleri kullanıldı.

Saldırıda IŞİD şüphesi

Yerel kaynaklar saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği şüphesi üzerinde dururken, büyük bir kısmı Tahriru'ş Şam kontrolünde olan İdlib bölgesinde iç karışlıklık çıkarmaya çalışan kişilerin de böyle bir olayı gerçekleştirmiş olabileceği ifade ediliyor.

Canlı bomba saldırısında hedef alınan araç:




Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.