İdlib'te sivilleri vuran Rusya'dan açıklama: "Nusra"yı hedef aldık

İdlib'te sivilleri vuran Rusya'dan açıklama: "Nusra"yı hedef aldık

Son birkaç gündür İdlib ve Hama çevresine hava saldırıları düzenleyen Rusya konu ile ilgili açıklama yaptı.

Son birkaç gündür İdlib ve Hama çevresine hava saldırıları düzenleyen Rusya konu ile ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz son üç gündür İdlib'in güneyi ve Hama'nın kuzey kırsalındaki sivil yerleşim birimlerine yönelik düzenlenen Rus hava saldırılarında en az 20 sivil yaşamını yitirmiş, onlarca sivil ise yaralanmıştı. 

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı hava saldırılarında, bölgede hizmet veren sivil savunma yapıları ile sağlık hizmeti veren merkezler de hedef alındı.

Rusya: "Nusret Cephesi"ni vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada ise, Suriye'nin İdlib kentine yönelik düzenlenen saldırılarda "Nusret Cephesi"nin hedef alındığı iddia edilirken, Akdeniz'de konuşlu denizaltılardan da bölgeye Kalibr seyir füzeleri ile saldırılar düzenlendiği belirtildi.

En az 300 hava saldırısı

Yerel kaynaklar Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının İdlib ve Hama kırsallarındaki sivil yerleşim alanlarına son üç günde en az 300 hava saldırısı düzenlediğini aktarıyor.

"Teröristler hedef alındı"

Rus haber kanalı "Russia Today" ise konu ile ilgili yaptığı haberde, Rusya'nın Kalibr seyir füzeleri ile Akdenizden İdlib ve Hama'daki sivilleri vurması yönündeki haberi "teröristler hedef alındı" şeklinde duyurdu.

 

Ölen ve yaralananların tamamı sivil

Russia Today tarafından öldürülen sivillerden "terörist" olarak bahsedilmesi bölgedeki aktivistlerin tepkisine yol açtı. İdlib ve Hama bölgesindeki yerel ajans ve aktivistler hedef alınan bölgelerin sivil yerleşim birimleri olduğunu, ölen ve yaralanan kişilerin tamamının siviller olduğunu ifade ediyorlar. 

Astana görüşmeleri sorgulanıyor

Sahadaki ülkelerin çıkarları doğrultusunda şekillendirilmeye çalışılan Suriye iç savaşında rejim güçleri ve muhalifler arasında yapılan anlaşmaların çoğu zaman rejim ve müttefikleri tarafından delindiği bilinirken, Astana'da alınan kararlarında aynı geçerliliğe sahip olacağı düşünülüyor.

Astana'da yapılan Suriye görüşmelerinin sona ermesinin ardından Rusya ve rejimin "çatışmasızlık bölgesi" ilan edilen İdlib kentini hava saldırılarıyla hedef alması, akıllara Astana'da farklı kararların alınmış olabileceği konusunu getiriyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.