İki Rus stratejik bombardıman uçağı ABD yakınlarında uçuş gerçekleştirdi

İki Rus stratejik bombardıman uçağı ABD yakınlarında uçuş gerçekleştirdi

Dört motorlu ve karşıt pervaneli Tu-95, Amerikan B-52'nin Rus muadilidir.

Rusya Çarşamba günü yaptığı açıklamada iki Tu-95MC stratejik bombardıman uçağının ABD'nin Alaska eyaleti yakınlarındaki sular üzerinde uçtuğunu ancak uluslararası hava sahasında kaldıklarını söyledi.

NATO tarafından “Ayı" olarak nitelendirilen Tu-95'ler SU-30SM savaş uçakları eşliğinde yaklaşık 9 saat uçtu. Rusya Savunma Bakanlığı, uçakların Bering ve Chukchi Denizleri üzerinde uçtuklarını söyledi.

Rus uzun menzilli havacılık komutanı Korgeneral Sergei Kobylash, "Uçuş, hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara tam olarak uygun şekilde gerçekleştirildi" dedi.

Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı (NORAD), Alaska Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde (ADIZ) faaliyet gösteren dört Rus askeri uçağı tespit ettiğini açıkladı.

NORAD'dan yapılan açıklamada "Rus uçakları uluslararası hava sahasında kaldılar ve Amerikan ya da Kanada ulusal hava sahasına girmediler" denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2007 yılında Sovyet döneminden kalma stratejik bombardıman uçaklarının Rusya sınırları ötesinde düzenli devriye gezmesi uygulamasını yeniden canlandırdı.

Dört motorlu ve karşıt pervaneli Tu-95, Amerikan B-52'nin Rus muadilidir.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.