İlaç Devi Pfizer, İnfazlarda Kullanılmak İstemiyor

İlaç Devi Pfizer, İnfazlarda Kullanılmak İstemiyor

İlaç devi Pfizer, ürünlerinin ABD’de gerçekleştirilen infazlarda kullanılmaması için sınırlamalara gideceğini açıkladı.

Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden Pfizer, ürünlerinin ABD'de zehirli iğneyle gerçekleştirilen infazlarda kullanılmasını istemediğini açıkladı. DW'nin New York Times'a dayandırdığı habere göre; şirket hayata geçireceği yeni düzenlemeler gereği ölümcül iğnelerde kullanılacak malzemeyi temin etmeyecek.

Merkezi New York'ta bulunan firmadan yapılan açıklamada ‘'Herhangi bir ürünümüzün iğneli infazlarda kullanılmasına kati surette karşıyız'' ifadelerine yer verildi. Firma bunun için, zehirli iğneyle yapılan infazlarda kullanılabilecek belirli ürünlerinin dağıtımını sınırlayacak bir düzenlemeye gideceğini açıkladı.

Zehirli iğne yöntemiyle idam için gereken ilaçların temininin sınırlanması üzerine ABD'de bazı eyaletler infazları yeni ilaç karışımları, elektrikli sandalye ve kurşuna dizme gibi başka yöntemlerle gerçekleştirmeye başlamıştı. ABD ve Avrupa'da 20'den fazla ilaç şirketi, ürünlerinin idamlarda kullanılmasını yasaklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.