İlaç fiyatlarına yüzde 30 zam

İlaç fiyatlarına yüzde 30 zam

Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle beşeri tıbbi ürünlerde 1 euro değerinin yüzde 30,5 oranında artırılarak 14,0387 TL olarak belirlendiği duyuruldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 euro değeri yüzde 30,5 oranında artırıldı.

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylelikle 1 euro değeri 2023 Temmuz ayında yüzde 30,5 oranında artırılarak 14,0387 TL olarak belirlendi.

Yapılan değişiklikle söz konusu karara geçici dokuzuncu madde eklenerek, “Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 euro değeri, 2023 yılı Temmuz ayında yüzde 30,5 oranında artırılarak 14, 0387 TL olarak belirlenmiştir” ifadesine yer verildi.

Artışla, fiyat korumalı ürünlerde barem değeri 48,41 TL oldu. Diğer ürünlerde ise barem değeri 25,30 TL oldu.

Karar ile; dönemsel euro değeri güncellemesinde, geçici 7'nci madde kapsamında uygulanan 4 TL'ye kadar olan artışlar dikkate alınmayacak. Güncelleme sonrasında uygulanacak olan 4 TL'ye kadar olan artışlar, TL değerinde değişiklik yapılmadan ürünlerin depocuya satış fiyatları üzerine eklenecek.

Kaynak: Bloomberg HT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.