İletişim Başkanı Altun: Dezenformasyonla mücadelede Türk devletleriyle ortak platform kurmalıyız

İletişim Başkanı Altun: Dezenformasyonla mücadelede Türk devletleriyle ortak platform kurmalıyız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yeni nesil medyanın ortaya çıkardığı dönüşümlerden bahsetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yeni nesil medyanın haber alma ve üretme konusunda getirdiği yenilikler sonucunuda bir dönüşümle karşı karşıya kalındığını söyledi.

Yeni nesil medya ile birlikte bireyler, toplumlar ve ülkelerin faydalanacağı yeni olanakların ortaya çıktığını belirten Altun, ciddi meydan okumaların da mevcut olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında yer alan açıklamaya göre, Altun, dezenformasyon ve karalama kampanyalarına maruz kalındığını vurgulayarak "Türkiye başta olmak üzere Türk dünyasında yer alan ülkeler, dezenformasyon gibi yıkıcı faaliyetlere en fazla maruz kalan ülkeler arasında ilk sıralarda geliyor. Dezenformasyonun dijital mecralarda hızla yaygınlaşması tüm toplumları tehdit ediyor. Bunun farkında olarak ortak vizyon, ortak misyon, ortak dil ve ortak davamız etrafında kenetlenerek yeni dijital çağın imkanlarını kullanma ve tehditleriyle mücadele edebilmek için güçlü işbirlikleri ve ortaklıklar geliştirmemiz önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, bu kapsamda Türk dünyası ile medya ve iletişim alanlarında iş birliklerini pekiştirecek faaliyetler yaptıklarına dikkati çekti.

"Türkiye İletişim Modeli'ni, Türk dünyası ölçeğine taşıyabileceğimize inanıyoruz"

Altun  "Biz, 'Türkiye İletişim Modeli'ni, kardeş ülkelerimize, Türk dünyası ölçeğine de taşıyabileceğimize inanıyoruz. Ortak amaçlar etrafında ortak bir tutum ve söylemle birlik olmalıyız, dezenformasyon başta olmak üzere yeni nesil medyadaki tehlikelere karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Ortak söylem ile kardeşliğimizi pekiştirmeli; tarihsel kodlarımızdan aldığımız güç ile mücadelede işbirliğini öne çıkartmalı; uluslararası tüm tehditlere karşı birlikte hareket edip daha adil bir dünyanın mümkün olduğunu göstermeliyiz." diye konuştu ve şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın altını çizerek belirttiği gibi, 'Tüm paydaşlarla birlikte insan odaklı ortak stratejik planlar oluşturmalı, dijital dönüşümün yol haritasını belirlemeliyiz.' Aynı amaç doğrultusunda daha sık istişarelerde bulunmalı, medya ve iletişim alanında işbirliğini geliştirerek güçlendirilmesini hedefleyen çalışmalara birlikte imza atmalıyız.

İyiliği ve hakikati hedef alan yalan haber ve dezenformasyona karşı mücadelede Türk devletleriyle müşterek hareket edecek ortak platformlar kurmalıyız. Biz Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak medya, iletişim ve enformasyon alanında atılacak her adıma sonuna kadar destek vermeye hazırız. Küresel dezenformasyon ve dijital teröre karşı alınacak her önleme katkı sağlayacağımızın altını önemle çizmek istiyorum."

"İslamofobik dile karşı birleşelim"

Medyadaki İslamofobik iletilere karşı durulması gerektiğini söyleyen Altun "Medyadaki 'İslamofobik' dile karşı da kalemlerimizi ve yüreklerimizi birleştireceğimize inanıyorum. Müslümanlara yönelik ırkçılık ve ayrımcılığı normalleştirmeye çalışanları yalnızlaştırıp, ayrımcılık, önyargı ve nefreti sinsince yaygınlaştırmaya çalışanlara karşı ortak stratejiler geliştirirken, bu alanda güç birliği yaparak küresel düzeyde bir mücadele ortaya koymalıyız. Irkçılığa 'dur' diyeceğiz. Küresel vesayeti kıracağız. Kurumsal kapasitelerimizi geliştireceğiz. Bölgemizde ve dünyada itibarımızı en üst seviyeye taşıyacağız. Dayatılanı değil doğru olanı haykıracağız; adalet, barış, huzur ve refahı tüm dünyaya yayacağız." diye ekledi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.