İlim adamları sahaya indi, savaşçılar Hama'nın kapılarına dayandı

İlim adamları sahaya indi, savaşçılar Hama'nın kapılarına dayandı

Muhalif grupların Hama kentini ele geçirebilmek için başlattığı operasyona katılan ilim adamları yayınladıkları video ile İslam dünyasına seslendi.

Suriye'deki en büyük ve organize muhalif grup olan Heyetu Tahriru'ş Şam (HTŞ), kuzey Hama kırsalında rejime karşı büyük saldırı harekatı başlattı. 21 Mart'ta başlayan operasyonda HTŞ ve ona destek veren muhalif gruplar Suran ve Hattab gibi stratejik kasabaları ele geçirirken, Hama Havalimanı'na olan ilerleyişlerini de sürdürdü.

Öte yandan Suriye silahlı muhalefeti saflarında bulunan birçok ilim adamı da bu operasyona bizzat katılım gösterdiler. 

 

Yayınlanan bir videoda boy gösteren Dr. Abdullah el Muhaysini, güney Suriye'de ve Şam kırsalında bulunan muhalif gruplara rejime karşı saldırılarını arttırması çağrısında bulundu. İslam dünyasına seslenen Muhaysini, "Bu savaş sadece Tahriru'ş Şam'ın savaşı değildir. Bilakis İslam ümmetinin savaşıdır. Ehli Sünnet'in savaşıdır" ifadelerini kullandı. 

Kuzey Hama'da son durumu ve muhaliflerin ilerleyişini gösteren bir harita çalışması:


[Yakından incelemek için tıklayınız]

Videoda yer alan diğer bir isim ise, HTŞ'nin genel kadısı Ebu Yusuf el Hamavi idi. Görüntülerde Hamavi'nin operasyona katılacak olan savaşçılara, "Siz sadece Suriye halkı için savaşmıyorsunuz. Siz dünyanın her tarafında bulunan Müslümanlar için savaşıyorsunuz" dediği görülüyor. 

Bölgede bulunan Türk gazeteci Abdussamed Dagül gelişmeleri aktarıyor:


Mısırlı bir ilim adamı olan Ebu Haris el Mısri ise operasyon öncesi yaptığı konuşmada, 'Suriye halkının yaşadığı acılara karşılık' intikam çağrısında bulundu. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.