İlk kez Arap Yarımadası'na gidiyor: Papa'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret

İlk kez Arap Yarımadası'na gidiyor: Papa'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, bugün Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor. Bu, bir Papa'nın Arap Yarımadası'na yaptığı ilk ziyaret olacak.

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın davetlisi olarak "dinler arası diyalog" konferansına katılacak.

Papa ayrıca Salı günü Zayid Stadyumu'nda bir ayin de düzenleyecek. Ayine yaklaşık 120 bin kişinin katılması bekleniyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nde çoğu Filipinler ve Hindistan'dan olmak üzere yaklaşık bir milyon Hristiyan yaşıyor.

Perşembe günü ziyaretiyle ilgili bir video yayınlayan Papa Francesco "ziyaretinin dinler arası ilişkilerin tarihinde yeni bir sayfa açılması için bir fırsat olduğunu" belirtti. Mesajına "Selamun aleyküm" diyerek başlayan Papa "Tanrıya inanmak birleştirir, ayırmaz. Farklılıklara rağmen bizi yakınlaştırır ve düşmanlıklardan uzaklaştırır" dedi. Mesajda Papa Birleşik Arap Emirlikleri'nden de "Birlikte var olmanın, kardeşliğin modeli olmaya çalışan ve farklı medeniyetler ve kültürlerin bir araya geldiği topraklar" olarak bahsetti.

Papa'nın burada Yemen'de süren savaşla ilgili bir mesaj verip vermeyeceği merak ediliyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda yer alıyor. Daha önce Yemen'deki çatışmaları kınamış olan Papa, uluslararası topluma 'Yemen'deki trajik insani durumu daha da kötüleştirmemeleri' çağrısında bulunmuştu.

Abu Dabi ziyaretinde Papa'nın, Mısır'daki El Ezher Camii imamı Şeyh Ahmed El Tayyib ile de görüşmesi bekleniyor.

Papa Francis 2017'de de Mısır'a "dinler arası diyalog" temalı bir ziyaret yapmıştı.

Vatikan'ın Papa'nın ziyareti ile Arap Yarımadası'nda kilise inşa etmeye yönelik kısıtlamaların da yumuşaması beklentisi taşıdığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.