'İmaj değiştiren' Suudi Arabistan'dan mankenli tanıtım

'İmaj değiştiren' Suudi Arabistan'dan mankenli tanıtım

Yatırımcıların güvenini tazelemeye çalışan Suudi Arabistan, sosyal medya fenomenleri ile dünyaca ünlü mankenleri ülkeye davet etti.

Özellikle Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından uluslararası yatırımcıların ‘kırılan güvenini’ tazelemeye çalışan Suudi Arabistan yönetimi çareyi sosyal medya fenomenlerinde buldu.

Hükümet, Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından hayata geçirilen Vizyon 2030 projesi kapsamında, ülkenin dışa açılan yeni imajını dünyaya tanıtmak amacıyla sosyal medya fenomenleri ile dünyaca ünlü mankenleri Suudi Arabistan'a davet etti.

Fakat hükümetin tanıtım amaçlı daveti ve bu davete Suudi Arabistan kadınlarının giymesinin yasak olduğu kıyafetlerle katılan fenomenler sosyal medyada oldukça eleştirildi.

Davet kapsamında birbirinden ünlü kadınlar, Arabistan çöllerinde özel kıyafetlerle poz verdi. Başkent Riyad sokaklarında aslında kadınların girmesinin yasak olduğu yerlerde dolaştı ve kendileri için düzenlenen partilerde Suudi Arabistanlı bir kadının giymesi halinde ceza alacağı kıyafetlerle eğlendi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.