İmam Buhari Vakfı Başkanı Zafer Mert hayatını kaybetti

İmam Buhari Vakfı Başkanı Zafer Mert hayatını kaybetti

İstanbul'da faaliyet gösteren İmam Buhari Vakfı'nın başkanı silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdi.

İmam Buhari Vakfı yetkilileri, vakıf başkanı Zafer Mert'in uğradığı silahlı saldırıya ilişkin bilgiler verdi.

Vakıf yetkililerinden alınan bilgiye göre, İmam Buhari Vakfı başkanı Zafer Mert, İstanbul Mecidiyeköy'de vakfa bağlı Filiz Derneği'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.  Belirtilene göre Zafer Mert ile buluşmak isteyen saldırgan yan yana geldiklerine Zafer Mert'e 5 el ateş etti. Vakıf yetkilileri, sosyal medyada suikastten sorumlu olan kişinin mensup olduğu gruplara ilişkin iddiaların dolaştığını, bu konunun doğrulanmadığını bildirmekle beraber, sürecin hukuki açıdan takipçisi olacaklarını bildirdiler. Aynı zamanda saldırganın yakalandığı ve adli sürecin devam ettiği dile getirildi. Yetkililer, başsağlığı açıklamasında sosyal medyadaki açıklamalara temkinli yaklaşılması gerektiğini ve gelişmelerin vakıf tarafından aktarılacağını duyurdu.

Genel olarak İstanbul'da dini eğitim faaliyetleri gerçekleştiren vakfın başkanı Zafer Mert'in cenazesinin, yarın ikindi namazı ardından Fatih Camii'nden kaldırılacağı ifade edildi.

Vakıf tarafından yayınlanan resmi açıklama ise şu şekilde:


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.