"IMF defteri kapandı, bir daha açılmayacak"

"IMF defteri kapandı, bir daha açılmayacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu "IMF'nin defterini dürüp kapatan AK Parti iktidarıdır. Bir daha o defter açılamayacaktır" dedi.

Partisinin Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında, Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışılmaya karar verilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Maalesef yine milletle aynı yerde durmayan, bir ticari fırsatçılar bir de siyasi fırsatçılar var" diyen Sarıeroğlu, şunları söyledi:

"İçinden geçtiğimiz bu süreçten de yine kendilerine pay çıkarmaya çalışan, siyasi söylemler içerisinde olan, maalesef ki yine milletin sesine kulak veremeyen, milletin hissiyatını anlayamayan, milletimizle yan yana duruşu sergileyemeyen kesimler olduğunu görüyoruz. Gerçekten 'bir akıl tutulması' diyorum. Tekrardan IMF ile ilgili hayaller kuranlar var. Elini ovuşturanların bu söylemlerinden, Türkiye'nin kötü duruma düşmesinden memnuniyet duyacağını hissediyoruz. Hayal kurmasınlar, o amaçlarına, o arzularına asla ulaşamayacaklar. Unutmasınlar IMF'nin defterini dürüp kapatan AK Parti iktidarıdır. Bir daha o defter açılamayacaktır, hesabı AK Parti tarafından kesilmiştir. Bu, Türkiye'nin boynuna vurulmuş bir prangaydı. Şimdi bir firma üzerinden konuyu IMF'ye kadar getirdiler, bu kötü niyettir, art niyettir."

"Negatif gündemle enerjimiz boşa harcanmaya çalışılıyor"

Milletin pozitif şeylerin konuşulmasına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, "Sürekli olarak negatif gündemle, olumsuzluklarla enerjimiz yine boşa harcanmaya çalışılıyor. Zaten dışarıdan saldırılar geliyor, bunlara karşı kenetlenmemiz gerekiyor, dimdik ayakta olmamız gerekiyor. Milletimiz bunun bilincinde. Ama maalesef bakıyorsunuz, tırnak içinde bir kısım siyasilerin bu hassasiyette, bu dikkatte olmadıklarını görüyoruz. Milletimiz de bunu görüyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.