IMF Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

IMF Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

IMF küresel ekonomide geniş tabana yayılan büyümenin ABD, İngiltere ve Hint ekonomisindeki güç kaybına rağmen devam edeceğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) yayımladığı Küresel Ekonomik Görünüm raporunda küresel büyüme beklentisini bu yıl ve gelecek yıl için 0,1 puan artırarak sırasıyla yüzde 3,6 ve yüzde 3,7'ye yükseltti.

IMF ayrıca Türkiye için gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme tahminini bu yıl için yüzde 5,1'e, 2018 için ise 3,5'ye yükseltti. IMF Nisan ayında bu yıl için yüzde 2,5, gelecek yıl için ise yüzde 3,3 büyüme tahmininde bulunmuştu. IMF Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminlerini yükseltmesine, birinci çeyrekte ihracattaki toparlanmaya bağlı olarak Türk ekonomisinin beklenenden fazla büyümesini ve genişlemeci mali politikaları gerekçe gösterdi.

Raporda, Bahar 2017 raporunda öngörülen büyüme tahminin güçlendiği vurgulanırken, küresel ekonomide yatırımlarda, ticarette ve sanayi üretiminde dikkate değer artışların iş dünyasının güçlenmesini sağladığı ve bu durumun tüketici güveniyle birleşerek iyileşmeyi desteklediği vurgulandı.

Raporda, "Türkiye 2017 büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 5,1'e revize edilmesi yılın ilk çeyreğinde, kısmen ihrcatta toparlanma ve daha genişlemeci para politikası tarafından yönlendirilen, beklenenden daha güçlü bir verim yakalanmasını yansıtıyor.

Türkiye'de enflasyon oranı Türk Lirası'nın değer kaybı sonrasında ani artış gösterdi ve tahmin dönemi boyunca yüzde 5 hedefinin üzerinde kalması bekleniyor. Enflasyonun hedefin üzerinde olduğu ortamda para politikasının sıkı kalması gerekecek" değerlendirmelerine yer verildi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.